Kloek en dartel groen in volle lentezon

De voorjaarsexpositie van LITI Galerie / Linda Bouter Art in Roodeschool, loopt van woensdag 1 mei tot en met donderdag 30 mei.

 

Na de winter is dit weer de eerste expositie van Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders in Roodeschool. Er is nieuw werk te zien, zowel in de Galerie als in het atelier. Linda heeft zich in de winter toegelegd op wat meer abstractere werken in het kader van vorm- en kleuronderzoek.
Anders dan u van eerder werk gewend bent zijn er nu geen mensfiguren meer aanwezig
op haar doeken.

Verder heeft ze het aantal schalen van de Schalen van Richter II uitgebreid. Met de geglazuurde schalen combineert ze zowel de schoonheid van het Groninger land als de aardbevingen-problematiek. Helaas nog steeds actueel.

 

Naast het eigen vrije werk is het maken van urnen in opdracht ook een onderdeel van Linda Bouter Art.

Wat mensen vaak niet weten is dat je alle tijd hebt om een urn uit te zoeken of te laten maken, die helemaal naar de wens van de nabestaanden en in de geest van de overledene is.

Vanuit de grote uitvaartmaatschappijen worden mensen vaak aangezet tot het maken van een snelle keus uit een urnenboek. De urnen die daar aangeboden worden zijn over het algemeen standaard-urnen, die in grote oplage gemaakt worden in een Aziatische land.

Wij gaan een gesprek aan met de nabestaanden en in sommige gevallen met de persoon die binnen afzienbare tijd gaat overlijden.

Naar aanleiding van die gesprekken kom ik met een ontwerp. Dat ontwerp kan nog aangepast worden. Zo begint als het ware een gezamenlijke zoektocht naar de juiste vorm en de juiste kleur: een urn die helemaal past bij de overledene of die naar wens van de nabestaanden is.

Pas dan wordt het ontwerp uitgevoerd. De nabestaanden worden op de hoogte gehouden van de stand van zaken en komen vaak nog een (paar) keer kijken voor de urn gebakken en geglazuurd wordt.

Ook kan men bijvoorbeeld kiezen voor een duo-urn (twee urnen die samen één geheel vormen of één geheel zijn) of kiest men voor meerdere kleinere urntjes (voor meerdere kinderen of kleinkinderen). Wat dat betreft is er veel mogelijk.

Sommige mensen kiezen liever een al bestaande urn uit. Al onze urnen zijn eigen ontwerp en met de hand gevormd. De kleur wordt in overleg bepaald.

Er valt dus van alles te zien op verschillende gebieden: schilderijen, keramiek, gecombineerd werk, gedichten, gebruiksgoed en urnen.

U bent van harte welkom, in principe dagelijks van 10 tot 16 uur. We raden u aan, mocht u van iets verder weg komen, om van te voren even te bellen (06-13030781), zodat u zeker weet dat we er zijn.

Als

Als kloek en dartel groen,
in volle lentezon ontwaakt,
zich een weg baant
door de zwarte grond
en de lucht zich blauwer kleurt,
dan maakt mijn hart een sprong
en trek ik wandelschoenen aan.

Linda Bouter, maart 2024