Schilderijen

De slaap niet vattend...

 

Hieronder vindt u mijn werk, dat ik maakte in de eerste maanden van 2022. Dit werk exposeerde ik in Luxemburg, in de Veiner Konstgalerie in Vianden.

 

Walking the Dog I

Walking the Dog II

De Brief

Merle

De Fietser

Onderstaande schilderijen maakte ik in 2020 en 2021.

"Lepus Europaeus", "Table with cloth and having an argument with a bottle of rum" en "We grow accustomed to the dark".

Het laatste schilderij naar een gedicht van Emily Dickinson uit 1862, over het menselijk vermogen om te overleven en veerkrachtig te zijn in het licht van ontbering en onzekerheid.

 

Lepus Europaeus

Table with cloth and having an argument with a bottle of rum

Corbeaux Noir

"Daar" is een schilderij dat ik maakte naar aanleiding van het gedicht met de gelijknamige titel, dat ik schreef als een hommage  aan het prachtige Hogeland. Ook maakte ik een serie schalen, "De Schalen van Richter" I,  die bij het zelfde gedicht horen, maar die tevens de aardbevingsproblematiek in de provincie Groningen belichten. Het gedicht vindt u onder "Mijn Projekten" op deze site.

"Coeur Solitaire / Quarantaine schilderde ik in de begin maanden van de corona-crisis, en symboliseert de teruggetrokkenheid van de mensen in hun eigen kleine wereld en de eenzaamheid die het voor veel mensen inhield.

 

Daar

Coeur Solitaire / Quarantaine

De schilderijen "Le Pianist et son Maîtresse" en "Reisgenoten / Vergeet Me Niet" zijn twee schilderijen die ik een hele tijd geleden maakte (gouache op karton) en die ik onlangs "ge-refurbished" heb in acryl. Tevens veranderde ik wat kleine dingen en voegde ik wat toe.

 

Reisgenoten / Vergeet me niet

Le Pianist et sa Maîtresse

Onderstaande schilderijen "Bloedend Hart" I en II en "Beschermengel" II zijn wat oudere schilderijen. Ze zijn gemaakt met acrylverf en op plaat geschilderd. Het schilderij "Alleen met je hart kan je goed zien" is gebaseerd op een gedeelte uit het verhaal van de "Kleine Prins" van Antoine de Saint-Exupéry.

 

Linda Bouter - Alleen met je Hart kan je goed zien

De twee grote schilderijen "Beschermengel III" en "De dood en het meisje" zijn ook wat oudere werken. Beide thema's hebben zijn lang een inspiratiebron voor me geweest en veel werken uit die zelfde tijd hebben te maken met deze thema's.

 

● Beschermengel III

De Dood en het Meisje

Gecombineerd werk

Omdat ik al jaren zowel als schilder als keramist werk, ben ik op een gegeven moment die twee dingen gaan combineren. De eerst keer dat ik dit, toen "nieuwe" werk, exposeerde in galerie "De Wenende Maan" in Opwierde, Appingedam, was een groot succes.

Het onderstaande gecombineerde werk heet "Gebroken Onschuld" en heb ik opgedragen aan mijn zoon Yorick, die het nu ook in zijn bezit heeft.

 

Gebroken Onschuld

A Lone Wolf -  een gecombineerd werk 2023

Meet me in the Morning - september 2023

De Zwemmer - september 2023

De Zwemster - september 2023

"Zonder Titel" en "Amazone / Jeanne" zijn relatief nieuwe werken. Een andere inspiratiebron in mijn werk zijn "Krijgers", het rechter werkstuk is geïnspireerd op Jeanne d'Arc en staat voor alle strijdlustige vrouwen in de geschiedenis.

 

 Amazone / Jeanne

The Dream

 Luna

Twee gecombineerde werken, de één wat ouder, de ander recent "De Vliegeraar".

De Vliegeraar

Hieronder een aantal wat oudere gecombineerde werken.

Keramiek

Nieuw werk Equilibre - Vrije vorm met eigen glazuur, gestookt op 1180 C

● werk gemarkeerd met een rode stip is verkocht.