Nieuwe inrichting en nieuw werk

Gepubliceerd op 16 mei 2021 om 13:04

Het heeft wat langer geduurd dan de bedoeling was, maar hier dan eindelijk Blog 3. Ik heb de afgelopen maanden niet stil gezeten, veel gedaan in de galerie en nieuw werk begonnen. Om te beginnen heb ik een grote schoonmaak gehouden in het keramiek-atelier, dat aan het dichtslibben was.

Overal stond en lag werk in wording en er was geen plekje meer vrij om werk af te maken of nieuw werk te beginnen en bovendien lag er overal (klei)stof. Ik hou er ook eigenlijk helemaal niet van om in een rommelig atelier te werken, ik vind het onrustig en afleidend. Wel is het goed om de tijd te nemen om de laatste hand aan werk te leggen. Doordat het dagelijks je blik vangt, soms onbewust, soms bewuster, is het dan opeens duidelijk wat het werk nog behoeft. Dus ik ben begonnen met het echte schoonmaken, dingen op te ruimen die niet nodig zijn, de kasten en het werk afgeveegd en schoongemaakt en daarna heb ik het liggende werk afgemaakt. Ze moeten nog een mooi plekje in de galerie krijgen. De ruimte die ontstond schept dan weer mogelijkheden voor nieuw werk.

Ik ben begonnen aan “De Schalen van Richter – Project 2”. Ook dit project heeft weer alles te maken met het prachtige Groninger land en de aardbevingsproblematiek.

Ik ben op zoek gegaan naar alle aardbevingen in deze provincie en dat waren er nogal wat. Ik heb een schifting gemaakt van de aardbevingen die boven de 2.5 uitkwamen op de schaal van Richter. De combinatie van land en scheuringen in de aardlagen zijn de inspiratiebron voor een 20 à 30-tal schalen die voor een deel geglazuurd zijn. Dat levert een spannend resultaat op.

 

Het Pronkjewailpad-Oost, waar we onderdeel van zijn middels een stempelpost, heeft al heel wat wandelaars op de been gebracht. Helaas kunnen we nog steeds geen bezoekers ontvangen in de galerie. Voor iedere wandelaar ligt er een kleine attentie in het stempelkastje. En we hopen dat er mensen zijn die nog eens terug komen om de galerie te bezoeken.

Twee weken geleden heb ik de galerie opnieuw ingericht en  alles schoongemaakt. Het ziet er weer fris uit.

Afgelopen week kregen Tiny (Bouter-Snijders) en ik een uitnodiging om in het gemeentehuis van Sellingen te komen exposeren van 1 juni tot en met 30 september. Ik heb er enorm veel zin in. Sellingen en omgeving is één van mijn favoriete locaties. Ik ga er graag wandelen en voel me er “thuis” op de één of andere manier.

Nu dus een mooie collectie werk bij elkaar zoeken.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.