Mijn eerste Blog

Gepubliceerd op 8 januari 2021 om 15:50

Ik heb nog nooit een blog geschreven, maar bij het samenstellen van deze website heb ik mij voorgenomen regelmatig eens wat te schrijven over mijn werk en wat mij zoal bezig houdt en inspireert. Het zal wel even moeilijk zijn om de juiste toon te vinden, maar aan de andere kant is dat ook wel weer een uitdaging.

Het nieuwe jaar is 7 dagen oud. Corona teistert de wereld al bijna een jaar. Vandaag is het ook de sterfdag van Ankh, een vriendin. We bewoonden samen met Fredie en Carol een pand aan de Elandsgracht in Amsterdam. Ik zat in het tweede jaar van de Rietveld Academie en was 19 jaar. Het was een levendige tijd, met veel mensen die bij ons op bezoek kwamen, we gingen veel uit, zomaar de stad in, ergens lekker eten of naar een concert in Paradiso. Ik heb er veel mensen leren kennen en bewaar goede herinneringen aan die tijd. Ankh kwam uit Winterswijk en studeerde Nederlands en Engels. Fredie, ook uit Winterswijk  zat op de Rijksacademie en Carol was een studiegenote van de Rietveld. Ik denk dat de vriendschappen die toen ontstonden echte en blijvende vriendschappen waren, in ieder geval diepe vriendschappen. Fredie zag ik een paar jaar geleden op een kunstfestival in Hornhuizen, hier niet al te ver vandaan. Met Carol heb ik helaas geen contact meer. Ankh en haar man bezocht ik zo nu en dan in Alkmaar. Ook kwamen ze na de geboorte van mijn zoon naar Roodeschool, samen met Lilian, ook een vriendin. De laatste jaren gingen voorbij en hadden we het allemaal druk met kinderen en relaties en het leven zelf. Het was niet zo dat ik niet aan ze dacht, eigenlijk dacht ik best wel vaak zo even aan ze. Ook ben ik een paar keer op zoek gegaan naar de adressen van mijn oude vrienden, omdat ik niet wist of ze nog woonden op de mij bekende adressen. Zo ook een maand of twee geleden en ik tot mijn grote schrik de overlijdensadvertentie van Ankh tegenkwam. Het heeft me diep geraakt en ik kan niet beschrijven hoe erg ik het vindt dat de tijd voorbij is gegaan en de mogelijkheid elkaar ooit nog te ontmoeten vervlogen is.

Ik hoop eerdaags een afspraak te kunnen maken met de man van Ankh en vriendin Lilian, en ik hoop dat de vriendschap die er was, weer opgepakt kan worden, en we de herinneringen aan Ankh met elkaar kunnen delen.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.