Plan Koningsoord en De Eemshaven Triptieken

23,75 meter doek

Twee schilders

De Eemshaven en Koningsoord

Olieverf op linnen

 

Twee jaar lang werkten wij, Linda Bouter en Bas Jan van Stam, aan Plan Koningsoord & De Eemshaven Triptieken. We deden dit op eigen initiatief en zonder subsidie. Nu is het project af en staat er 23,75 meter doek klaar om tentoongesteld te worden; 9 schilderijen over de Eemshaven en 2 keer 5 schilderijen over Koningsoord. Het laatste half jaar mochten we gebruik maken van een leegstaand pand aan de Blink te Uithuizen, eigendom van de gemeente Eemsmond, om de schilderijenreeks af te ronden.

De tegenstelling tussen de Eemshaven en Koningsoord is extreem; aan de ene kant van de slaperdijk het gehucht Koningsoord, met plaatsbord, in het rustige en weidse  Groninger land, aan de andere kant de verrijzenis van enorme bouwwerken en de bedrijvigheid van de Eemshaven. Gebruikmakend van één kleurpalet, documenteerden we deze extremen in de 19 doeken. Bij Plan Koningsoord gebruikten we zoveel mogelijk contrasterende kleuren naast elkaar, bij De Eemshaven Triptieken schilderden we, naast de realistische afbeeldingen, vervreemdende, monochrome luchten.

                       

Voor meer foto's van Plan Koningsoord en De Eemshaven Triptieken zie www.bouterenvanstam.nl

           

Voor de tot stand koming van de schilderijen, zie https://doqranterreplankoningsoord.weebly.com en ht tp://doqranterredeeemshaventriptieken.weebly.com