Nieuws

Bitcoin is een hele interessante vorm van geld, die online betalen heel makkelijk en heel goedkoop maakt. Vanaf nu kunt u ons werk ook met Bitcoins betalen. We hanteren hierbij de verkoopkoers zoals deze geldt bij bitcoinspot.nl, waar u ook terecht kunt voor meer informatie over Bitcoins. Bitcoinbetalingen worden alleen vooraf geaccepteerd. 

 

__________________________________________________________________________________________________

Grote atelieropruiming LITI Roodeschool 40% korting

Liti Galerie/Pottery aan de laanweg 1 te Roodeschool houdt een grote opruiming met 40 % korting van het keramiekatelier en de galerie.  Na 13 jaar gaat het bedrijf van koers veranderen en worden alle waddenproducten, zoals potten voor binnen en buiten, kaarsenstandaards, schalen, heksenhoedjes en gebruiksgoed opgeruimd.

De vraag naar handgemaakte urnen en gedenktekens heeft Linda Bouter en Tiny Bouter-Snijders doen besluiten zich meer te gaan toeleggen op het vervaardigen van urnen en de productie te verhogen.

Ook een deel van de Galerie, het vrije werk van Linda en Tiny, keramiek en schilderijen, is tegen 40 % korting te koop. Opdrachten, kinder/familie/bedrijfsfeestjes en workshops/cursussen blijven onderdeel van LITI. Waddenproducten blijven op bestelling verkrijgbaar. De galerie wordt opnieuw ingericht en gaat in 2014 weer wekelijks open op donderdag en vrijdag van 10 tot 16 uur en op zaterdag van 13 tot 16 uur.

Het bedrijf is tijdelijk gesloten tijdens de reorganisatie, behalve op de speciale kortingsdagen. Op vrijdag 22 en 29 november, van 10-16 uur, zaterdag 23 en 30 november van 13-16 uur, en op vrijdag 13 december van 10-16 uur en zaterdag 14 december van 13-16 uur is LITI open. 

 

 _________________________________________________________________________________________________

23,75 meter doek

Twee schilders

De Eemshaven en Koningsoord

Olieverf op linnen

 

Twee jaar lang werkten wij, Linda Bouter en Bas Jan van Stam, aan Plan Koningsoord & De Eemshaven Triptieken. We deden dit op eigen initiatief en zonder subsidie. Nu is het project af en staat er 23,75 meter doek klaar om tentoongesteld te worden; 9 schilderijen over de Eemshaven en 2 keer 5 schilderijen over Koningsoord. Het laatste half jaar mochten we gebruik maken van een leegstaand pand aan de Blink te Uithuizen, eigendom van de gemeente Eemsmond, om de schilderijenreeks af te ronden.

De tegenstelling tussen de Eemshaven en Koningsoord is extreem; aan de ene kant van de slaperdijk het gehucht Koningsoord, met plaatsbord, in het rustige en weidse  Groninger land, aan de andere kant de verrijzenis van enorme bouwwerken en de bedrijvigheid van de Eemshaven. Gebruikmakend van één kleurpalet, documenteerden we deze extremen in de 19 doeken. Bij Plan Koningsoord gebruikten we zoveel mogelijk contrasterende kleuren naast elkaar, bij De Eemshaven Triptieken schilderden we, naast de realistische afbeeldingen, vervreemdende, monochrome luchten.

 

                       

Voor meer foto's van Plan Koningsoord en De Eemshaven Triptieken zie www.bouterenvanstam.nl